• 098-535-633, 098-712-360
  • Gregovica 24, 52100 Pula

Instruktori

Tatjana Samuele Ban

Tatjana Samuele Ban je plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja u plesnom studiju Art Dance, te voditeljica i direktorica KUD-a „TASA“. 

Od četvrte godine kreće sa treniranjem gimnastike i ritmike, kasnije nastavlja sa modernim plesom i baletom u klasi Sergio Donati-a. Plesnu edukaciju stječe na raznim radionicama modernog plesa (jazz dance, funky jazz, MTV, Urban), suvremenog plesa (razne tehnike suvremenog: Limon, Graham, Cunningham, horton, kontakt improvizacija, improvizacija) i baleta kod raznih plesnih pedagoga. Uz uspješnu suradnju i poznanstvo sa baletnom pedagoginjom Sabrinom Rinaldi iz Ariston Proballeta (Sanremo-Italija) nastavlja i redovno obrazovanje u baletnoj tehnici. Paralelno završava kao operativni trener za moderan ples pri Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta u Novom Sadu. 

Od 1993.-2004. god. radi  kao voditeljica plesa u plesnom studiju Stellium. 2005g. se osamostaljuje i kreće u osnivanje KUD „TASA“, u sklopu kojeg je plesni studio Art Dance. Od 2008.god. Međunarodni je sudac u IDF federaciji plesa, organizator Svjetskog prvenstva u sportsko modernim plesovima u Puli 2008., 2014. i 2018. god. Organizator je već tradicionalnih nastupa Art Dance-a u INK-u u Puli, ukupno 27 plesnih produkcija u kojoj nastupaju svi članovi studija i njihovi gosti.

 2004.g. sudjeluje na Platformi mladih koreografa sa projekt koreografijom „Influence“.

Koreografirala je i režirala predstave:„Me, Myself and She“, „Riješimo sve plesom“, brojne mjuzikle kao „Grease“, „Cabaret“, „Phantom of the opera“.., koreografirala je više od 400 koreografija koje su sudjelovale na raznim smotrama i natjecanjima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Španjolskoj, Vel. Britaniji, Srbiji,.... U INK-u u sklopu dramske radionice radila je  kao voditelj scenskog pokreta i koreografirala je u predstavama „Putevima glagoljaša“, „Šifra tata“...

Kao koreografkinja i voditeljica od 1993. do 2018. sa svojim je grupama, solistima i duetima osvojila više 150 nagrada (1., 2., 3. mjesta). 2003. godine dobiva priznanje od Hrvatskog sabora kulture za svoj rad i doprinos plesnoj kulturi.

Kroz godine plesnog dijelovanja svojim je entuzijazmom i ljubavi prema plesu motivirala i učila prve plesne korake više od 1500 dijece i odraslih. Mnoge njene učenice su kasnije nastavile sa plesnom karijerom i sada su profesionalne koreografkinje i plesne pedagoginje.

Lena Habalija

Lena Habalija, magistra Kineziologije. Rođena 10.01.1989 u Bjelovaru.

Njezino plesno iskustvo započelo je u njemačkoj u dobi od 5 godina. 

Polaskom u osnovnu školu upisala se u plesnu školu na satove baleta. Tadašnja voditeljica iz engleske provodila je program ,,Royal Acadamy of Dance“, program klasičnog baleta koji plesačima pruža mogućnost polaganja ispita iz pojedinih stupnjeva pred stručnom komisijom iz engleske.

Prepoznavši talent ,želju i strast voditeljica ju je pozvala da se uključi i u druge plesne stilove koji su se u plesnom studiju nudili. Izmeđuostalog Jazz dance i step dance. 

Tokom srednje škole je u slobodno vrijeme počela sama koreografirati, pokrenula grupu cura iz škole koje su se van nastave nalazile uvježbavati plesne koreografije za školske priredbe. Zatim joj se otvorila prilika da u jednom sportskom klubu preuzme voditi grupu cura u smjeru Jazz dance i MTV dance. 

Sa završetkom srednje škole odlučila se vratiti u Hrvatsku i upisati kineziološki fakultet u Zagrebu. Tokom studija plesala je kod Lidije Iveković u Plesnom Studiu Escape, te kao navijačica košarkaške ekipe Cibona u ,,Cibonetama“. 

Uslijedili su brojni nastupi i plesni angažmani te pojedini angažmani u glazbenim spotovima.

Nakon završenog fakulteta u Zagrebu seli u Pulu gdje se priključuje radu plesnog studija Art Dance prvo kao član a s vremenom i kao pomoćna trenerica. S Art Danceom sudjeluje i nastupa na svim važnim eventima, izmeđuostalog na natjecanjima i ljetnim predstavama. 

Paralelno, u isto vrijeme, odradila je stručni staž kao nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji Pula te položila državni stručni ispit. Radila je nekoliko puta u Gimnaziji Pula kao zamjena za profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Na Sveučilištu Jurja Dobrile radi kao vanjski suradnik i vodi Pilates studenticama.